Related Sites

Blog vs Website,

Waarom juist kiezen voor een blog of voor een website. Om op die vraag een antwoord te kunnen geven, moet je goed weten wat de verschillen zijn tussen een blog en een website.Waarom kiezen voor een blog.

Wil je vooral iets over je zelf gaan schrijven, over wat je bijvoorbeeld deze week hebt gedaan, dan kan een blog misschien wel iets voor jou zijn. Een blog is eigenlijk een soort online dagboek. Maar ook als je op reis gaat kan een reis blog erg leuk zijn, dan schrijf je iedere dag wat op je blog over wat je hebt gedaan. Klik hier, voor een voorbeeld van een reis blog. Een blog kan je vaak gebruiken als een soort nieuwsbrief. Je kan communiceren met een grote groep zonder dat je de nieuwsbrief naar 100 mensen hoeft te sturen.Kenmerken van een blog:

- Alle berichten worden op één pagina geplaatst, Klik hier voor een voorbeeld.

- Het laatste bericht, komt bovenaan de blog te staan.

- Makkelijk overal te beheren, omdat het in een browser (online) beheerd kan worden.

- Handig, om mensen op de hoogte te houden van het laatste nieuws.Waarom kiezen voor een website.

Wil je vooral informatie geven over een bepaald product of dienst, dan is een website misschien meer iets voor jou. Een website opbouwen kost meer tijd. Als de informatie erop staat hoeft er vaak verder niet zoveel te gebeuren aan de website. Natuurlijk kan dat per website verschillen.Kenmerken van een website.

- Handig, om je informatie te delen met andere mensen.

- In het begin kost het veel tijd, daarna hoef je minder tijd te besteden aan je website.

- Alle onderwerpen op een aparte pagina.

- Het uiterlijk van de website heb je zelf volledig in de hand.Conclusie

De keuze ligt natuurlijk helemaal bij jezelf, je moet voor jezelf na gaan wat je wilt doen. Wil je vooral je informatie en je tips uitwisselen over bepaalde computerprogramma's? Dan is een website waarschijnlijk iets voor jou. Wil je snel een website in de lucht hebben, dan is een blog weer meer iets voor jou. Wil je vooral snel onderwerpen kunnen toevoegen, dan is een blog de perfecte oplossing.Heb je nog vragen over dit artikel, ik (admin) help je graag verder via het forum. Klik hier, om naar het forum te gaan.