Related Sites

Blog bouwen,

Ben je nog opzoek naar een goede HTML editor, gebruik dan MultiWriter, een nieuwe en goede HTML editor ontwikkeld in samenwerking met MyBlogSite.nl klik dan hier.

Het begin, het maken van een blog

Intro het snel maken van een blog!! Wil je gewoon snel van start met bloggen, dat kan! Lees gewoon dit artikel en je weet alles wat je nodig hebt voor het maken van een blog, klik hier.Blog vs Website. Wil je de verschillen weten tussen een website en een blog, klik dan hier.Gratis blogdiensten Wil je gewoon snel van start met bloggen, kies dan voor een gratis blogdienst als web-log.nl, klik hier.Gratis hosting Om een blog op internet te zetten heb je hosting nodig. Bij gratis blogdiensten zit de hosting inbegrepen. Zie voor meer informatie het bovenstaande artikel. Klik hier.Betaalde hosting Heb je genoeg van de gratis webhosting, bekijk is wat de andere mogelijkheden zijn, betaalde webhosting hoeft niet duur te zijn! Klik hier voor meer informatie.Website uploaden Om je website bereikbaar te maken, moet je website naar de host uploaden, dit doe je met FTP. Klik hier.Wordpress installeren (Aangepast aan de laatste versie!) Zo maak je met de beste gratis software een blog! Lees hier hoe je snel begint. Klik hier.

De opbouw van een blog.

Onderwerpen voor je blog. Weet je niet zo goed waar je blog over moet houden, hier vind je tips. Klik hier.Template (lay-out) voor wordpress installeren. (Aangepast aan de laatste versie!) Als je de template (lay-out) te standaard vindt, hier lees je hoe je hem kan veranderen. Klik hier.Een goed schoon HTML code schrijven (W3C).De W3C ontwikkeld de webstandaarden, voldoet jouw blog daaraan? Klik hier.

Bezoekers ontvangen

Blog testen Als je blog er goed uitziet op je eigen pc, kan dat bij je vriend wel heel anders zijn, test daarom je blog goed! Klik hier voor tips.Website of blog promoten. Als je een website/blog hebt, wil je natuurlijk dat er bezoekers komen! Klik hier voor tipsSitemap maken Een sitemap is heel erg handig! Het is bedoeld om aan zoekmachines te laten weten: 'Mijn blog bestaat ook!' Een sitemap is een bestandje met al je links van je blog, die je vervolgens aan bijvoorbeeld Google geeft. Zo heeft Google in één klap alle links van je blog, en dat is natuurlijk erg handig! Klik hier voor het artikelGoogle afbeeldingen Je website bekend maken bij Google is belangrijk. Maar afbeeldingen worden hierbij vaak over het hoofd gezien. Terwijl dat toch ook een belangrijk onderdeel is. Klik hier voor meer informatie.Banner maken. Maak je eigen banner voor je blog! Klik hier.Google Analytics Met Google analytics kan je bezoekers in de gaten houden op je blog. Klik hier.Domeinnaam hoe begin je? Een domeinnaam als bijv. myblogsite.nl is hartstikke leuk, het klinkt ingewikkelder dan het is, lees dit artikel maar. Klik hier voor tips

Support MyBlogSite.nl

Support. Kom je ergens niet uit. Vraag het dan op het forum. Klik hier.Blog nieuws. Hier vind je het laatste nieuws van: over.web-log.nl Klik hier.Artikel schrijven. Wil je zelf een leuk artikel schrijven? Kijk dan eens Klik hier.