Related Sites

Google Analytics,

Met Google Analytics, kan je de bezoekers tellen op je website (statistiekenpakket), het is geheel gratis en uitgebreid. Er zijn genoeg andere gratis bezoekerstellers, maar deze zijn vaak wat minder uitgebreid, vaak staat er dan ook een teller op je website, persoonlijk vind ik dat wat minder mooi. Sommige tellers doen dit niet, maar plaatsen dan bijv. een link naar hun website. Google Analytics doet dit niet.

Je kan heel veel informatie verkrijgen over je bezoekers:

- Hoe lang blijven bezoekers op je website?

- Welke browsers gebruiken je bezoekers?

- Uit welke landen komen je bezoekers?

- Wat is het Weigeringspercentage? Hoeveel procent van de bezoekers klikt de website weg, dat is dus erg interessant om te weten, hou er rekening mee dat een Weigeringspercentage tussen de 50 en 60 procent erg normaal is.

- Op welke zoektermen vinden bezoekers je website?Hoe begin je met Google Analytics?Je gaat om te beginnen naar de website: Google Analytics daar meld je je aan met een Google account. (gmail) mocht je nog geen Google account hebben dan kan je aanmelden.

Ik ga er nu vanuit dat je een Google account hebt, login met de juiste gegevens, vervolgens kom je op het: 'Dashboard' Klik onderaan op: 'Websiteprofiel toevoegen' Vul hier de gegevens in over je website.

Nadat je dat hebt gedaan, krijg je een stukje code, plaats dit stuk code op de pagina's van je website, en upload de pagina's. Nadat je dat hebt gedaan laat je Google controleren of er verbinding is. Als dit het geval is, heb je voortaan alle gegevens over de bezoekers van je website. Wat ook erg handig is, als je linkpartners hebt, kan je precies zien welke website jou veel bezoekers oplevert. Veel plezier ermee.