Related Sites

Template (lay-out) voor Wordpress installeren,

Om dit artikel te kunnen uitvoeren, moet je wordpress hebben ge´nstalleerd, Klik hier voor meer informatie.Nieuw! Er is een instructiefilmpje beschikbaar voor dit artikel Klik hier voor het instructiefilmpje. Klik vervolgens op: 'Wordpress' en dan op 'Wordpress template (thema) installeren'.Via een CMS systeem kan je heel vaak een template toevoegen, deze zijn dan gemaakt voor bijv. Wordpress. Om in Wordpress 3.0.X een template (theme) er aan toe te voegen, log je in op het beheerpaneel. Je klikt dan links onderaan op: 'Weergave'.

2. Klik nu op: 'Thema's installeren', er wordt een zoekfunctie geopend. Wat belangrijk is dat je het vinkje: 'header aanpassen' bij het zoeken aan zet. Op die manier kan je dan de foto die bovenaan de blog staat makkelijk aanpassen.

3. Zoek nu een leuke template (thema) op die jij graag op je blog wil hebben! Bekijk eventueel nog even het 'Voorbeeld' om te kijken hoe het er ongeveer uit komt te zien.

4. Nu we een goede template (thema) hebben kunnen we het gaan installeren. Klik op 'installeren' dit staat links van het woord 'voorbeeld'.

5. Nu opent zich een tweede menu, klik nu op: 'Nu installeren'

6. Nu moeten de FTP gegevens ingevoerd worden, deze zijn door je host opgestuurd. Mocht je deze gegevens niet kunnen vinden, neem dan contact op met je host.Voer de volgende gegevens in

Hostnaam: ftp.mijndomein.nl (deze gegevens zijn toegestuurd via een brief of E-mail van je host)

FTP Gebruikersnaam Gebruikersnaam (deze gegevens zijn toegestuurd via een brief of E-mail van je host)

FTP Wachtwoord Wachtwoord (deze gegevens zijn toegestuurd via een brief of E-mail van je host)

Soort Verbinding Selecteer hier eigenlijk altijd 'FTP' tenzij dat anders is vermeld door je host.7. Klik op: 'Doorgaan' de template (thema) wordt ge´nstalleerd dit kan enkele seconden tot minuten duren.

8. Klik nu op: 'Activeren', nu is de template (thema) ge´nstalleerd op je Wordpress blog.Header aanpassen

Zoals al bij stap '2' was gezegd kan je de 'kop' aanpassen, door bijvoorbeeld een leuke foto van je zelf. Hieronder ga ik uitleggen hoe je dat moet doen.

9. Zorg dat de nieuwe template (thema) is geactiveerd, als het goed is, heb je deze stap al uitgevoerd bij stap '8'.

10. Klik nogmaals op 'weergave' nu verschijnen er een aantal opties waaronder de optie: 'Header'.

11. Je krijgt nu een aantal foto's aangeboden waar je uit kan kiezen, maar natuurlijk kan je ook je eigen foto uploaden. Het is sterk aan te raden om een foto te kiezen die net zo groot is als de aangegeven maat.

12. Klik op 'Browse...' en selecteer de foto, klik vervolgens op 'uploaden'.

13. Nu heb je eigen 'header' veel plezier er mee, en mocht er toch nog iets niet helemaal lukken, stel je vragen dan via het 'Forum' binnen een dag heb je dan antwoord!