Related Sites

Wordpress Intalleren,

Nieuw!! er is ook een instructiefilmpje over het installeren van Wordpress, Klik hier. Open de link, en klik vervolgens op: 'Wordpress' en kies dan 'Wordpress installeren'Een blog maken is erg leuk. Maar dan moet je natuurlijk eerst zorgen dat je op internet staat. Ik ga ervan uit dat je al een hosting account hebt. Inclusief MySql database mogelijkheden en PHP.Voordat we Wordpress gaan installeren moet je beschikken over een MySQL database. Helaas is dit zeer lastig uit te leggen hoe je dit moet doen. Omdat dit per host kan verschillen. Vaak is er in de 'helpfunctie' van je host te vinden hoe je een MySQL database moet aanmaken. Mocht je het niet kunnen vinden, neem dan contact op met je host. Zorg dat je tijdens de installatie de MySQL inloggegevens bij de hand hebt.1. Eerst gaan we de laatste versie van Wordpress downloaden dit doen we via: nl.wordpress.org. Rechts op de pagina kan je de laatste Nederlandse versie van Wordpress vinden (tijdens het schrijven van dit artikel 3.3.1.). Download deze naar je computer.2. Nu moet het 'zip' bestand worden uitgepakt, zoek de map 'wordpress-3.3.1.zip' open de map. Als je met Windows XP/Vista/7 werkt zie je links boven staan: 'Alle bestanden uitpakken'. Klik erop.3. Bevestig de actie door op: 'Uitpakken' te klikken. Laat de computer de bestanden uitpakken. Na het 'uitpakken' kom je in de uitgepakte map terecht, klik vervolgens op de map: 'Wordpress' de map 'wordpress-3.3.1.zip' kan je nu verwijderen.4. Open nu met kladblok: 'wp-config-sample.php' en vul de MySql database gegevens in, bij: 'putyourdbnamehere' vul je de naam van de database in (vervangen). Bij 'usernamehere' vervang je het woord: 'usernamehere' voor de gebruikersnaam van je MySql database. Nu ga je het woord: 'yourpasswordhere' vervangen voor het wachtwoord van de MySql dtabase. Als laatst moet je: 'localhost' gewoon laten staan, alleen als je host zegt dat het wat anders moet zijn moet je het vervangen. Sla het bestand op onder een andere naam: 'wp-config.php'3. Nu je de gegevens hebt aangepast, kan je de bestanden gaan uploaden met FileZilla, dit is een FTP programma mocht je het nog niet hebben, je kan het hier downloaden. We gaan er nu vanuit, dat FileZilla is geļnstalleerd en is opgestart.4. Voer nu de FTP gegevens in, deze gegevens staan in de brief of E-mail die je hebt ontvangen van je host. Je typt de volgende dingen in:

Host: ftp.mijndomein.nl (deze gegevens zijn opgestuurd door je host, mocht je niet beschikken over deze gegevens neem dan contact op met je host.)

Gebruikersnaam: gebruikersnaam (deze gegevens zijn opgestuurd door je host, mocht je niet beschikken over deze gegevens neem dan contact op met je host.)

Wachtwoord: wachtwoord (deze gegevens zijn opgestuurd door je host, mocht je niet beschikken over deze gegevens neem dan contact op met je host.)

Poort: Dit kan leeg blijven, tenzij anders is vermeld door je host.

Snelverbinden Klik op 'Snelverbinden' en de verbinding met de server komt tot stand.5. Het scherm van FileZilla is opgedeeld in twee delen, links zie je eigen computer en rechts de server.6. Zoek de uitgepakte map op, open deze map. Vervolgens zie je de map: 'Wordpress' sleep de map: 'Wordpress' naar het server gedeelte van FileZilla. Nu begint het uploaden, dit kan enkele seconden tot minuten duren.4. Nu het uploaden klaar is ga je in je browser (Internet Explorer) naar www.mijndomein.nl/wordpress/wp-admin/install.php volg nu rustig de stappen. En wordpress is klaar voor gebruik!